Free shipping within Sweden on orders above 550 SEK - Free shipping within EU and UK on orders over 75 EU -

April - Månadens Kafferosterier Del 2: KAWA, Paris

April - Månadens Kafferosterier Del 2: KAWA, Paris


KAWA - som använts i urtider som ett namn för just drycken kaffe, och det var just så Alexis Gagnaire tänkte när han startade sitt rosteri för två år sedan, ett namn som hade stark igenkänningsfaktor och var lätt att komma ihåg.
Dock tror vi inte att det är hela sanningen varför KAWA från Paris har slagit igenom så snabbt och starkt på marknaden och nu är bland dem främsta i Europa inom specialkaffe. Mer talar för deras väl utvalda bönor från spännande länder med experimentella bearbetningsmetoder, vilket dem i sin tur representerar på ett utomordentligt bra sätt med en noggrann rostning för att ta fram dem allra ädlaste smakerna. 
 
Under tre år bodde Alexis och hans business partner i London där dem upptäckte och frodades i en värld full av specialkaffe. När dem återvände till Paris blev dem förvånade att sin hemstad, full av gastronomi, helt saknade bra kaffe. Dem båda såg sin chans och var laddade för att förändra denna katastrof. En tur till Colombia födde KAWA vilket gav dem en bredare förståelse för kaffets ursprung och ledde till deras första direktsamarbete med en gård som dem föll tycke för - Granja la Esperanza, vilka KAWA jobbar tight med än idag.
 
KAWA har sen dess arbetat sig fram i ett hiskeligt snabbt tempo med att hitta dem bästa bönorna runt om i världen och har nu ett direktsamarbete med ett flertal riktigt duktiga producenter. Alexis berättar med stolthet över deras nya projekt med Ecuador och Juan från Hacienda la Papaya. Hacienda la Papaya anses vara en av de bästa gårdarna i världen och Alexis fick chansen att träffa Juan och prova hans kaffe. Vilket ledde till att KAWA fick köpa allt direkt genom honom samt kaffe från producenter runt hans gård.
    
Alexis förklarar att han känner sig privilegierad även i en stressig tid som denna, med covid. Han älskar sitt jobb och drivs av att gå upp på morgonen för att tillsammans med sitt unga och passionerade team testa nytt kaffe och ständigt förbättra rosteriet och KAWA i helhet. Hans vision med KAWA gör det även lättare att hålla sig positiv, att ständigt bygga relationer med gårdar och tillsammans arbeta fram experimentella processer är vad som driver KAWA och teamet motiverade. Vi vill också fortsätta att upptäcka nya ursprung, ny smaker, nya fermenterings processer och träffa andra passionerade kaffeproducenter - berättar Alexis.
    
På sikt önskar KAWA att demokratisera specialkaffe och huvudfokus är att välja de bästa kaffe från hela världen för att visa upp de olika smaker du kan hitta i kaffe. KAWA har nyligen arbetat hårt för att presentera det positiva med experimentella kaffesorter, och påvisa hur viktig jäsning i kaffe är för att förbereda kaffets framtid med global uppvärmning. Jäsning är ett sätt att upprätthålla en hög kvalitet med resistenta sorter.

Alexis liv är inte bara kaffe, han har även ett nästan lika stort intresse för musik. Med ett par vänner har han startat upp ett skivbolag som du kan spana in här om du vill.    
    
Han bjuder även här på en fransk klassiker som han själv älskar att dricka sitt kaffe till :)
    
Vill du lära känna Kawa mer och testa deras oförglömliga kaffe - spana in April kaffelåda. Där kommer Kawa göra sällskap med Bonanza som i kontrast är en av Europas äldsta specialkaffe rosterier.