Vi bjuder på frakt för kaffelådor och beställningar över 500 kr | Annars 29 kr i frakt

Maj - Månadens Kafferosterier Del 2: HAYB Specialty Coffee, Warszawa

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


Det andra rosteriet i maj månads kaffelåda är ingen mindre än HAYB Specialty Coffee från Warszawa, Polen. Detta familjeägda rosteri drivs av Wiktor Borowski och hans pappa. Med ett ungt och passionerat gäng vid sin sida skapar dem tillsammans kaffe med högsta precision på ett lekfullt sätt.  Vi har blindt koppat alla deras 10 kaffe som vi fick som samples och vi kan ärligt säga att det var en tuff match eftersom de alla är så bra. Kvaliteten är inget som förvånar oss eftersom HAYB fokuserar 110% på just detta. Wiktor Borowski förklarar att dem sätter hög vikt på att det finns en stor nypa omsorg för kvalitet i varje steg av produktionskedjan. Från arbetarna som plockar kaffebären till bearbetning, frakt,...

vill du läsa mer?

Maj - Månadens Kafferosterier Del 1: Nomad Coffee Roasters

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


Legendariska Nomad Coffee Roasters från Barcelona grundades från en enkel liten kaffevagn på Londons gator 2011. Jordi Mestre född och uppvuxen i Barcelona emigrerade till London efter han examinerade som designer på Elisava. Väl i London ändrades hans planer då han upptäckte en värld av specialkaffe som han inte kunde motstå. Under två år lyckades Jordi få erfarenhet från Londons absolut bästa coffee shops, vilket gav han mod och ekonomi för att snickra ihop en liten kaffevagn som han döpte till Nomad. Den rullade han till Londons mest legendariska marknader under helgerna för att servera invånarna kaffe som han roterade från Londons bästa rosterier. Nomads signum handlade precis då som nu om närhet, respekt för producenten och noggrann uppmärksamhet på...

vill du läsa mer?

April - Månadens Kafferosterier Del 2: KAWA

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


KAWA - som använts i urtider som ett namn för just drycken kaffe, och det var just så Alexis Gagnaire tänkte när han startade sitt rosteri för två år sedan, ett namn som hade stark igenkänningsfaktor och var lätt att komma ihåg. Dock tror vi inte att det är hela sanningen varför KAWA från Paris har slagit igenom så snabbt och starkt på marknaden och nu är bland dem främsta i Europa inom specialkaffe. Mer talar för deras väl utvalda bönor från spännande länder med experimentella bearbetningsmetoder, vilket dem i sin tur representerar på ett utomordentligt bra sätt med en noggrann rostning för att ta fram dem allra ädlaste smakerna.    Under tre år bodde Alexis och hans business partner i London där dem upptäckte och frodades i...

vill du läsa mer?

April - Månadens Kafferosterier Del 1: Bonanza

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


  Bonanza: en situation som skapar en plötslig ökning av lycka. Meningen matchar rosteriet otroligt väl, då det är precis den känslan vi får vid första sippen av kaffet som vi dricker från Bonanza Coffee Roasters, Berlin. Men för att förklara hur Bonanza är vad dem är idag kräver det att vi går långt tillbaka i tiden, hela vägen tillbaks till 2006 då specialkaffe var ett mer eller mindre okänt utryck i Europa. Ett besök på ett café i London var starten på den stora förändringen för Berlin och Tysklands kaffekultur. Den dåvarande artisten Yumi Choi fick för första gången uppleva kaffe som det borde smaka och hon har förklarat upplevelsen som att hon tidigare varit blind och nu igen kunde se. Här efter fanns...

vill du läsa mer?

Mars - Månadens Kafferosterier Del 2: Friedhats

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


Oh yes! Att presentera Friedhats känns lite som att presentera ett rebelliskt indie rockband. Friedhats har inte bara attityd utan symboliserar samtidigt en lekfull och avslappnad livstil. På ett opretentiöst sätt levererar dem en riktig high-end produkt, lite som ett bra rockband fast inom genre kaffe. Bakom Friedhats står två sköna grabbar, som driver sitt rosteri med kaffebar från en bakgata i Amsterdam. Lex och Dylan träffades på Headfirst (vilket var Lex första café som fick stänga igen 2015, då det inte längre var tillåtet att rosta kaffe i deras lokal). Lex och Dylan beslöt sig inte långt där efter för att starta upp ett nytt rosteri tillsammans i ett gammalt förfallet garage i västra Amsterdam. Med några påsar gröna bönor...

vill du läsa mer?

Mars - Månadens Kafferosterier Del 1: Right Side Coffee Roasters

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


Om ungefär en månad, kommer alla ni kaffesugna människor få levererad kaffelådan för mars. Vem bättre än Right Side Coffee och Friedhats för att välkomna in våren? För er som inte känner Right Side Coffee,  så är dem är ett litet rosteri i Barcelona med stor fokus på kvalitet, passion och integritet. Bakom står Joaquin Parra, SCA Spanish Roaster Champion 2013-2017 och hans partner Lara San Miguel. Vi fick bekanta oss för första gången med Right Side Coffee Roasters igenom ett par vänner när vi jobbade på en kaffebar i Lissabon. Redan vid första sippen blev vi riktigt förbluffade av kaffets kvalitet med en rostning som framhävde de rätta karaktärerna. Ett kaffe som satt sig på minnet av att vara otroligt sött och välbalanserat!  Inte lång...

vill du läsa mer?

Vilket kaffe dricker vi av Rum Baba i februaris kaffelåda?

Skriven av Daniel Lars Jonas Carlsson den


Som ni har förstått, är vi helt förälskad i de kaffe vi kommer att presentera för Rum Baba i februaris kaffelåda!  Detta har Jeroen skrivit till oss om dessa två kaffen. Allt är på Engelska men det är 100% mysläsning.  " Ethiopia Worka - Espresso From the region around Gedeb in Yirgacheffe. This coffee is processed by the Worka washing station. Farmers from around the area deliver their crop (cherries) to the washing station. These farmers pick so called local heirloom varities from their gardens (average farm is smaller than 1 hectar), this results in a mix of all different varietals within the one Lot we buy. When farmers arrive with their cherries, the Worka washing station does a selection...

vill du läsa mer?

Februari - Månadens Kafferosterier: Rum Baba & Kafferäven

Skriven av Daniel Carlsson den


Nu börjar det närma sig att februari kaffelådan ska skeppas ut, och vi kommer även att erbjuda kaffepåsar från dessa två fantastiska rosterier, Rum Baba och Kafferäven, i vår webshop. Men vilka är dem egentligen?

vill du läsa mer?

Bättre kaffeindustri = Bättre kaffe?

Skriven av Daniel Carlsson den


Vi tror att dricka bättre kaffe kan skapa en bättre kaffeindustri.
Detta kanske känns som ett stort uttalande och på sätt och vis är det så. Men varför är detta så viktigt för oss?

vill du läsa mer?