- Free shipping within Sweden on orders above 550 SEK - Free shipping within EU and UK on orders over 75 EU -

Maj - Månadens Kafferosterier Del 2: HAYB Specialty Coffee, Warszawa

Maj - Månadens Kafferosterier Del 2: HAYB Specialty Coffee, Warszawa


Det andra rosteriet i maj månads kaffelåda är ingen mindre än HAYB Specialty Coffee från Warszawa, Polen. Detta familjeägda rosteri drivs av Wiktor Borowski och hans pappa. Med ett ungt och passionerat gäng vid sin sida skapar dem tillsammans kaffe med högsta precision på ett lekfullt sätt. 

Vi har blindt koppat alla deras 10 kaffe som vi fick som samples och vi kan ärligt säga att det var en tuff match eftersom de alla är så bra. Kvaliteten är inget som förvånar oss eftersom HAYB fokuserar 110% på just detta.

Wiktor Borowski förklarar att dem sätter hög vikt på att det finns en stor nypa omsorg för kvalitet i varje steg av produktionskedjan. Från arbetarna som plockar kaffebären till bearbetning, frakt, rostning och förpackning. Varje steg på vägen planeras noggrant och ingenting lämnas åt slumpen.

Medlemmarna i teamet är mycket passionerade för kaffe och tävlar ofta i kaffemästerskap i Polen och ser fram emot att ständigt förbättra och använda denna värdefulla upplevelse i rosteriet.

 

Teamwork makes dreamwork, både i och utanför rosteriet. HAYB har alltid haft ett starkt socialt engagemang för samhället och involverar sig gärna för att stödja projekt som gynnar folk under förtyck. Genom deras kaffe stödjer de till exempel kvinnor- och HBTQ-rättigheter, något som det tyvärr fortfarande finns mycket diskriminering kring i Polen.

 

HAYB står för ”how are you brewing?” Vilket är en öppen och lekfull fråga som summerar HAYB´s inställning till både special kaffe och livet i stort. 

 

Oavsett hur du väljer att brygga ditt kaffe från HAYB kommer kärlek och glädje lysa igenom. Med sällskap av Nomad från Barcelona ser vi riktigt mycket fram emot maj kaffelåda. 

Om du vill göra oss sällskap - spana in maj kaffelåda här.