Free shipping within Sweden on orders above 550 SEK - Free shipping within EU and UK on orders over 75 EU -

Producentprofil: Finca La Senda

Producentprofil: Finca La Senda


Land: Guatemala
Region: Acatenango, Chimaltenango
Producent: Arnoldo Pérez Melendez, Maria Eugenia Escobar
Höjd: 1550-1970 möh
Sort: Röd Bourbon
Process: Trippelfermentering

 

-- 

Finca La Senda är en familjeägd gård som idag drivs av Arnoldo Pérez Melendez tillsammans med sin fru Maria Eugenia Escobar och deras dotter Yancy. Gården sträcker sig från byns gränser upp till berget Balàm, där kaffe växer på en höjd mellan 1550 och 1970 meters höjd över havet. Medan den vackra naturen tar sin gång längre upp på bergssidan för att respektera den unika biosfären som finns på plats.

 

 

 

När vi första gången kom i kontakt med parets dotter Yancy för ungefär ett år sedan förstod vi genom hennes trevliga personlighet och genuina passion för kaffe att vi hittat rätt. Vi har sedan dess fått chansen att utveckla en meningsfull relation med familjen och vi är så stolta över att kunna presentera vårt första kaffe från Finca La Senda – ett elegant kaffe med djupa toner av mörka bär.

 

Finca la Senda fokuserar idag på ett konsekvent urval av kaffebär, långa och kontrollerade jäsningar samt långsam torkning i skuggan. 

 

 

Även om familjen har lång historia inom kaffeodling, som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1940, så kom Arnoldo sent in på just specialkaffe. Med sina djupa kunskaper inom jordbruksområdet hade dock Arnaldo ett stort försprång, Med stor hjälp från hans fru Maria Eugenia, med färdigheter som en begåvad kock, lyckades dem lära sig och förfina bästa praxis inom kaffeodling, fermentering och bearbetning.

 

  

För att vara så nystartad inom specialkaffe som Finca La Senda är det minst sagt imponerande hur dem redan har en otrolig erfarenhet inom experimentella processer och supersmå mikrolotter - så som detta kaffe, en trippel fermenterad Bourbon sort.

 

 

Bearbetning:

Bären har först genomgått en anaerobisk fermentation, där bären efter plockning placeras i syrefria tankar. Sedan fermenteras dem på nytt i en liknande miljö fast nu direkt efter det mesta av fruktköttet tagits bort, till slut fermenteras dem en tredje gång under vatten för att få bönan helt ren innan torkning.