Om oss

 

Swerl för oss är gemenskap och kärlek till riktigt gott kaffe.

Allt startade under en resa på Nya Zeeland där vi blev helt förvånade över hur gott kaffe kunde vara – en bra balans mellan sötma och syrlighet, fylligt men inte bittert. En mängd dofter och smaker som bara vi kunde ha drömt om. Intresset växte ju mer vi började titta in i den komplexa och spännande kaffevärld. Det var någonstans där vi bestämde att det var precis vad vi skulle göra - alla förtjänar en god kopp kaffe producerat på ett hållbart sätt, tänkte vi och åkte hem för att börja bygga en rullande kaffebar - vår Mercedes-buss från 1972.

I snart fyra år har vi byggt upp givande relationer både här i Sverige och internationellt med allt från kafferosterier till den mest nördiga hembryggaren. Bakom kaffet finns en härlig gemenskap som har plats för många fler.

Alla våra beslut fattas utifrån hur vi kan ha ett positivt inflytande och att starta ett eget rosteri är nästa steg i denna resa. Skapa en koppling mellan de producenter vi samarbetar med och våra kunder, förkorta kedjan och göra den spårbar och kvalitativ så mycket vi bara kan.

Vårt mikrorosteri ligger beläget i ett torp från 1887 i Skrea, strax utanför Falkenberg. Där rostar vi kaffe i små partier på en Giesen W15. Vi arbetar med kaffeproducenter runt om i världen och följer kaffets säsong för att alltid kunna leverera en så smakrik kopp som möjligt.

Här kan du läsa om de kaffeproducenter som vi samarbetar med just nu.

Vårt kaffe går att avnjuta hos oss på vårt sommarkafé samt på några väl utvalda ställen. 

 

Tack för att du är en del av detta.

/ Beatriz & Daniel