Free shipping within Sweden on orders above 550 SEK - Free shipping within EU and UK on orders over 75 EU -

Producentprofil: Roberto Sabillon

Producentprofil: Roberto Sabillon


Land: Honduras
Region: Las Flores, Santa Barbara
Producent: Paulo Roberto Sabillon Fernandez
Höjd: 1580 möh
Sort: Pacas
Process: Tvättad

  

--
 

Vi provade först Robertos kaffe genom ett annat rosteri och blev så imponerade av dess saftiga och komplexa karaktär att vi visste att det var ett kaffe som vi skulle älska att kunna erbjuda på Swerl. Ett år senare och här är vi glada över att kunna stötta Roberto och hans kaffeproduktion.

 

 

 

Roberto föddes bokstavligen in i kaffevärlden och arbetade vid sin fars sida. Hans far arbetade hårt i många år och tyvärr var han inte så framgångsrik på grund av en skuld och låga kaffepriser. När Roberto tog över gården utvecklade han en sann passion för kaffe och trots utmaningar inklusive finanskris fortsatte han att övervinna de hinder han ställdes inför.

 

Sedan hände något oväntat 2011 där regionen drabbades hårt av en svampsjukdom, lövrost som förstörde hela Robertos gård. Roberto kände sig såklart avskräckt av händelsen och bestämde sig för att lägga kaffeodlingen på hyllan i över fyra år.

 

Saken vände för Roberto 2015 när en av hans kaffegrannar vann Cup of Excellence. Detta gav Roberto en gnista hopp om hans egen potential att odla kvalitetskaffe och uppnå excellens samt ekonomisk hållbarhet genom hårt arbete.

 

Han började direkt renovera sin gård och plantera två icke traditionella kaffesorter för Honduras, det vill säga Parainema och Pacas. 

 

  

 Han blev snabbt framgångsrik med att producera utmärkta mikropartier och för att vara experimentell med olika bearbetningsmetoder. 

 

Kaffet som vi är glada att dela med oss ​​av i år från Roberto är en otroligt fin Pacas som alltid är noggrant bearbetad.

 

 

  

Bearbetning:

Efter att kaffebären handplockats tas fruktköttet bort, där bönorna förs ner i tankar för en torr jäsning under 22 timmar. Därefter tvättas kaffet med rent vatten inuti dessa tankar för att till sist torkas under solen i 18 dagar, där kaffet flyttas var 20:e minut för att uppnå en jämn torkning.