- Free shipping within Sweden on orders above 550 SEK - Free shipping within EU and UK on orders over 75 EU -

Producentprofil: Marysabel Caballero

Producentprofil: Marysabel Caballero


Land: Honduras
Region: Chinacla, La Paz
Producent: Marysabel Caballero & Moises Herrera, Finca El Puente
Höjd: 1500-1680 möh
Sort: Catuai
Process: Bärtorkad


--

Oj oj oj – vilket fruktigt och underbart kaffe som odlats fram av några av Honduras främsta kaffeproducenter: här presenterar vi en fruktig Catuai sort från paret Marysabel Caballero och Moises Herrera. 

 

 

Marysabel kommer ursprungligen från en familj som livnärt sig på att odla kaffe hela vägen från 1907 fram till nu. Fast det var inte förrän 1996, efter att hon gifte sig med Moises, som de bestämde sig för att sträva efter en avsevärd förbättring av kaffets kvalitet. 

  

 

Det tog inte lång tid förrän de ansågs vara ledande inom högkvalitativ kaffeodling i Honduras. Som Cup Of Excellence-vinnare arbetar Marysabel och Moises ödmjukt och konsekvent för att behålla den högsta potentialen i sitt kaffe med respekt för sitt samhälle och den omgivande miljön.

Oavsett om deras fokus ligger i att uppnå högsta kvalitet, tycker de att social och miljömässig hållbarhet är en oskiljaktig och viktig del i hur dem producerar sitt kaffe.

Moises och Marysabel lägger genuint vikt på att ge tillbaka till det lokala samhället. Till exempel, hjälper de varje år till med att finansiera renovering av deras anställdas hem i Marcala.

 

Idag består deras gård Finca El Puente av 180 hektar planterat kaffe. Med idealisk temperatur, höjder och regn skapades detta område till de perfekta förhållanden för kaffeodling.

 

 

Nyfikna av naturen började Marysabel och Moises experimentera med inte bara olika kaffesorter utan även olika bearbetningsmetoder. En typisk bearbetningsmetod i Honduras är att tvätta kaffet efter plockning, men under de senaste åren har Finca El Puente experimenterat och bearbetat kaffe på olika sätt, allt från bärtorkat till anaeroba processmetoder.

 

 

Vi är verkligen stolta över att kunna dela detta unika bärtorkade kaffe med dig från några av Honduras största kaffepionjärer.